HHGoScotlandCard

Het had zo mooi moeten zijn. Avonden heb ik samen met Jeroen aan de routes gewerkt. Alle overnachtingen en de boot waren geboekt. Uren heb ik besteed aan het perfectioneren van het roadbook. Voorlopig alles voor niets, het corona virus gooit roet in het eten. Inmiddels heb ik alle overnachtingen geannuleerd, gelukkig zonder kosten. De ferry is nog wel een ding, die willen voorlopig niet kostenloos annuleren of een voucher verstrekken. Ik wil de route graag waneer het weer kan rijden. Dit jaar zal meer dan een blokje om er waarschijnlijk niet inzitten. Hoewel het glas altijd halfvol is moet je toch wel realist blijven. Dit gaat nog maanden duren, en hoe de schrik en de argwaan er bij de mensen inzitten is maar afwachten. Wellicht moeten we plannen maken die gebaseerd zijn op kamperen, met zelf een potje koken en 's avonds een blikje bier. Hoewel hier op zich niets mis mee is, moet ik bekennen dat ik liever in een bed lig nadat een koude kletser van de tap heb kunnen drinken na afloop van een copieuze maaltijd. We zullen moeten afwachten hoe deze pandemie zich ontwikkeld en welke mogelijkheden ons dan blijven.

De laatste weken hard gewerkt aan de routes en paralel het roadbook gemaakt. Beide zijn klaar wat mij betreft en ik ze bij de mede Hornets neergelegd voor de beoordeling. Ook het roadbook heeft weer een evolutie doorgemaakt, het roadbook en de paklijst zijn nu geïntegreerd tot één product. De route is natuurlijk voor een groot deel de Northcoast 500, daar was niet zoveel werk aan. Kwestie van indelen in dag etappes en zoeken naar hotel, pauzes en een tankstation. Zo kunnen we als we rijden onbezorgd rond rijden, we komen in iedergeval langs de waypoints . Daar hoeven we natuurlijk niet te stoppen maar het is ook weer zo dat we niet hoeven te speuren als we iets beters zien kunnen we gewoon daar stoppen. Dat geld niet voor de overnachtingen, die heb ik reeds geboekt en zijn zonder extra kosten niet te annuleren op de dezelfde dag. De meesten kunnen wel tot twee dagen van te voren geannuleerd worden. Dit is lekker ontspannen en kunnen we dus van de omgeving genieten en we mogen ook graag regelmatig een foto momentje inlassen, die hier natuurlijk weer op de site komen. Op de dag van vertrekken worden routes en roadbook ter beschikking gesteld en kunnen jullie ook dezelfde route rijden.

roadbook

Tussendoor friemel ik regelmatig aan de route, dit is echt voorpret voor mij, inmiddels al tankstations ook toegevoegd aan de route, bezienswaardigheden in de route opgenomen. Je zou bijna denken dat ik hem niet meer hoef te rijden, maar geloof me maar ik ga hem zeker rijden.  Ik ben bijvoorbeeld nu aan het zoeken waar de papagaai duikers broeden, die zou ik graag willen fotograferen.

papagaaiduiker

Zo wordt de route meer en meer compleet. Ondertussen ook weer eens aan een roadbook aan het werken, dat gaat dus allemaal paralel.

 

Tis nog geen winter maar toch voelt het zo, je kunt met deze temperatuur natuurlijk gewoon rijden maar ik hou toch meer van de warmte.  De voorpret is al begonnen, we gaan komend jaar naar Schotland. We zijn de routes aan het maken, en die bestaat voor een groot deel uit de North Coast 500 daar is dus niet zo heelveel werk aan. Daarnaast nog een rondje over Skye op het menu. Natuurlijk wel nog even een paar POI's toevoegen voor tankstations pauze en dergelijke. Die dienen niet zozeer als een te bezoeken punt maar meer als reminder. Super zin in.

IMG 20191130 194657

Subcategorieën

Deze website maakt gebruik van cookies enkel om de website goed te laten functioneren, er wordt geen persoonlijke data vastgelegd.
Ok